Şifanur Özçelik ŞİRİN

Şifanur Özçelik ŞİRİN


Göç- Mustafa Dinç

14 Mayıs 2023 - 13:04

YENİ MİSAFİRİM HOŞ GELDİN SAFALAR GETİRDİN RUHHANEME...
Yazarımız Mustafa Dinç, kardeşimin armağan ettiği yeni eseri  “GÖÇ” isimli öykü türünde yazılmış kitabını bir solukta okuyuverdim...


Birbirinden güzel dokuz güzel öykü ile beni düşündüren ve hüzünlendiren bir eser olarak kütüphanemde yerini almış oldu.

Yazar Dinç, kitabın ön sözünü kendisi yazmış ve kitabı kaleme alma sebebini açıklamış ön sözde.

“Her insan kendi hikâyesinin kahramanıdır. Hikâyelerimiz, toy bir ergenin duyguları kadar asi ve büyük; yetmişine merdiven dayamış tecrübeler kadar dingin ve memnundur. Pişmanlıktır, vicdan azabıdır, tedirginliktir. Ne kadar sıradansa o kadar bizden bir parçadır. Acılarımızdan sevinçlerimize, emin olduklarımızdan şaşırdıklarımıza kadar her ne varsa bu hikâyenin konusudur. Yazar tüm yaşanmışlıkları taşır sırtında. Masa başında oturup bir çare arar. Yükünü paylaşmak için tek çıkar yol, anlatmaktır.” demiş.

Hepsi birbirinden güzel öyküler arasında en çok hangisini beğendiniz diye soracak olursanız inanın seçim yapmak çok zorlar beni.

Aklımda iz bırakan hangi öyküsü diye soracak olursanız, hiç şüphesiz, kitaba da ismini veren “Göç” öyküsüydü derim.

Gözyaşları içinde tamamladığım öykünün kahramanı Rezzan’ın yerinde hissettim kendimi. Uzun süre hüznümü üzerimden atamadım.

Dünya üzerinde yaşanan savaşlar, salgın hastalıklar, ekonomik ve birçok sebep nedeniyle yaşanan göç hikâyelerinden esinlenerek yazılmış çok güzel bir öyküydü...
İnsanoğlu, anne karnına düştüğü andan itibaren ölünceye kadar sürekli göç halindedir, bir yolculuk, bir arayış içindedir. Özellikle kaybedilen değerlerin göçünü okumuş olduk yazarın etkileyici kaleminden.

İkinci sırada “Koyunlar” öyküsü beni çok etkiledi diyebilirim. George Orwel'in “Hayvanlar Çiftliği” kitabını anımsattı. Müthiş bir anlatım örgüsüyle bana hoş mesajlar vermiş oldu.

Tüm kitapseverleri saygı ve sevgiyle selamlayan yazar, “Denizlerin dibinden dağların zirvesine, ormanın kuytusundan şehrin uğultusuna kadar her şeyi okumalıyız. Zihnimizde canlanan okumaları hayata geçirmeliyiz. O zaman bir kitapla kesişen hikâyelerimiz anlam bulur.” dedi.

Müthiş olay örgüleri, akıcı üslubu ve Türkçeyi çok iyi ağırlayan kelime ve cümle yapılarıyla mutlaka okunacaklar arasında yerini buldu.

Kaleminize ve yüreğinize sağlık Mustafa Dinç kardeşim.

Tebrikler.

Şifanur Özçelik Şirin

 

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum