Sezgin Duyar

Sezgin Duyar


Halka El Uzatıp Gönüllerini Kazanın

07 Temmuz 2023 - 03:51

Ülkemizin ekonomik verilerinin Dünya ekonomisinden ayrı olması düşünülemez.

Pandemi nedeniyle ticari hayatın durması yavaşlaması ülkemize çok pahalıya mâl oldu. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler bundan ziyadesiyle etkilendi. Hâlâ devam eden etkileri nedeniyle özellikle küçük esnaf zor zamanlar geçirmektedir.

Teklif etmek isteriz ki elinde devasa bütçeler bulunan, başta iş adamlarımız  fabrikalar, büyük firmalar, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ihtiyaçlarının büyük bölümünü küçük esnaftan tedarik etsin. İşin Türkçesi meşru bir şekilde ellerindeki maddi kaynağı esnafa bir şekilde dağıtsınlar.

Dar gelirliler için; Veresiye defteri olan bakkallardan, küçük marketlerden, eski adı 'zimem defteri, olan uygulamayı orada yapsınlar, bununla hakkın rızasını halkın sevgisini beğenisini kazansınlar, duasını alsınlar. insanları esnafı halkımızı tefecilere bankacılara bırakmasınlar. inisiyatifi elinde bulunduran kurum yöneticileri firma sahipleri vatandaşına sahip çıksın, bunu büyük ölçüde hükûmet, Devlet, çeşitli sebepler altında vatandaşına el uzatmak için elinden geleni yapıyor. Lütfen geç kalmayın, acilen kendi vatandaşınızın elinden tutun sahip çıkın! Bu krizden çıkış yollarından birisi budur. Parayı kendi aranızda çevirmeyin, meşrû işlerle iştigal eden vatandaşa dağıtın, ki bu kriz bizim için uzun sürmesin. ekonominin canlılığı paranın sermayenin alt gelir gruplarında dolaşmasıyla sağlanabilir. Olayı dramatize etmeye gerek yok, herkes bu satırların ne manaya geldiğini elbette biliyor Esnaf Odaları Ticaret odaları meslek grupları mesleki kuruluşlar Lütfen bu çağrıya kayıtsız kalmayın. Bu şekilde zayıf olana güçlü olanın el uzatması hem insani hem ekonomik olarak öncelenmelidir. Başta söylediğimiz gibi Hakkın rızasını halkın gönlünü kazanın.

Haydi el birliği ile şu işi halledelim!

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum