Sezgin Duyar

Sezgin Duyar


Bu Yol Roma'ya Çıkar !

15 Ağustos 2023 - 02:26

Hikâye odur ki, komşu tarlaya geçebilmek için adamın tarlasının ortasından geçmek için tarla sahibi komşusundan izin ister. Tarla sahibi bir süre düşündükten sonra komşusuna; komşu, seninle sorunum yoktur, lâkin bir defa izin verirsem, sürekli geçersin, sürekli geçersen tarlamın ortası yol olur, yol olursa herkes geçer, herkes geçerse tarlamın bütünlüğü bozulur, kalanından başkaları hak talep eder. Kusura bakma izin vermiyorum! Der.
Evet  "Yol Olur!" 1299'da başlayan Fetihler manzumesi, Peygamber Efendimizin (a.s) müjdelediği gibi, Padişah II. Mehmed'in Istanbul'u fethi ile taçlanmıştır. Bu kaybediş ve yenilgi travması, batılıların zihninden hiç çıkmamış, gündemlerinden de hiç düşmemiştir. Ecdadın tarihin derinliklerine gömdügü, tarih olmuş bir medeniyeti,  Arkeolojik çalışmalar adı altında, özellikle "Roma" kazıları, Roma medeniyetinin yeniden gün yüzüne çıkartma talep ve gayretleri , "Burası Doğu Roma" teraneleriyle Hristiyan dünyaya 'Tapu' çıkartma gayretkeşlikleri dikkatlerden kaçmıyor. 

İstanbul'da yaşayan Arkeolog dostumun bana gönderdiği mektubun virgülüne dokunmadan yayınlıyorum; 


Selamünaleyküm… 
Hocam, deprem bölgesinde antik roma kalıntılarını turizme destek olma bahanesiyle gün yüzüne çıkartma projeleri var. Aynı şekilde ülkenin dört bir tarafında antik roma kalıntılarını çıkartma ve onarma çalışmaları başladı. Mansur Yavaş’ta, Koç’un finans etmesiyle antik roma yollarını faaliyete sokacağını söyledi. Elon Musk vs Mark Zuckerberg sözde dövüş müsabakası antik romayı tekrar kurma hayalinin start verilmesi anlamını taşımaktadır. Bizi büyük İsrail projesi (bop) vs diye uyutarak esas hedeflerinin aslında antik roma olduğunu unutturdular. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde Ayasofya nın önündeki antik kolezyumu ve Bizans sarayını yıkmıştır. Sultan 1. Ahmet’te yerine Sultan Ahmet camiini yapmıştır. En kutsal mabetlerinin üzerinede, Fatih camiini ve medreseleri inşaa etmek olmuştur. 

Biz atalarımızdan daha mı iyi biliyoruz ki, kendi tarihimizi ön plana çıkartmak varken antik romayı canlandırıyoruz. Hocam Elon Musk depremden önce bir karikatür paylaşmıştı. Ve bu karikatürde atom bombası izatop numarası vardı. BM ülkemize geldi! Konsolosluklar tarihte ilk defa kapandı! Kağıthane merkezli ilk defa deprem oldu! Göçmen konuları işin içinden çıkılamaz hale geldi. ABD Türkiye’nin işgali provası yaptı. Şimdi 2030 yılında ülkemizin nüfusunu 200.000.000 ön gören makaleler yazılıyor. Tvlerde Karadeniz suyu ısınıyor, ormanlar yanıyor, kuraklık vs yayınlar yapılıyor. İnsanları küresel ısınma adlı altında, oluşacak kıtlık ve göçlere hazırlıyorlar. (Pandemi gibi korku yayıyorlar) Kimsenin yerini terk etmemesi gerekiyor. Devletimiz siyasetini ata toprağını terk etmemesi üzerine kurması gerekmektedir. Bunların yaptığı eylem ve hareketler sonrasında çok uyanık ve dikkatli olmalıyız. Bu konu o kadar kapsamlı ki, neresinden anlatacağımı bilemiyorum. Hocam antik romayı tetiklenen depremle kurmak istiyorlar. (İngiltere ve Fransa’da yayınlanan dergilerde, İstanbul’un Avrupa yakasının Roma olarak gösterdiği karikatürler var) Bizi ekonomik olarak zayıflatarak istediklerini kolaylıkla yapmayı planlıyorlar. Yunanistan da dünyanın en radikal hıristiyan arkeologları antik çalışmalara katılmaktalar. Şu an hızlı faaliyet gösteriliyor. Biz İha Siha üretirken fiziksel saldırıları hesaplarken, aslında yapılan hesap savaşmadan kuşatmakmış. Yazdıklarım duygularımla yazılmış metinler değil. Her birinin ispatı söz konusudur. İyi çalışmalar dilerim. (Kenan)

Reklam

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Mustafa Tekin KAYTANCI
    9 ay önce
    Ülke üzerinde oynanan oyunların bir başka boyutuna dikkat çekmişsiniz Elinize yüreğinize sağlık.