İsmail NERİMANOĞLU

İsmail NERİMANOĞLU


Jorge Jesus'un Basın Açıklaması Var'a Giderse

13 Haziran 2023 - 01:16

JORGE JESUS'UN BASIN AÇIKLAMASI VAR'A GİDERSE
Jorge Jesus çok zeki insan. Ama bu taraftar bunu yemez. "...Taraftarlarımıza da aynı şekilde teşekkür etmek istiyorum. Her maçta bana sevgi gösterdiler. Bu şekilde konuşuyorum çünkü bu bir veda..." diyor. Yani söylenecek çok şey var, eleştirerek ayrılmak istemiyorum demeye çalışırken de eleştirmeye başlıyor. "Bir sezon içerisinde  3 hazırlık dönemi geçirmiş olduk. Bir sene başı, yazın geçirmiş olduğumuz hazırlık dönemi. Bir Dünya Kupası nedeniyle lige verilen arada geçirmiş olduğumuz hazırlık dönemi. Bir de ülkede yaşanan üzücü deprem nedeniyle lige verilen ara. Bu kadar aranın olması, bu kadar şeyin olması çok fazla şeyi değiştirdi tabii ki. Aynı zamanda daha önce de belirtmiş olduğum gibi ligin sportif gerçekliğini de etkiledi bu. Çünkü pek çok maç sahada oynanmadan kazanıldı." diyor. Neyi kast etti ne anlattı kendisi biliyor. Şike mi, desen. Liğden çekilen takımlardan dolayı alnınan puanlar mı diyebilir. Öncesinde de üç hazılık dönemi geçirdik diyerek Süper Liği şampiyon bitirememesine mazeret gösteriyor. "ligin sportif gerçekliğini de etkiledi" derken de sportif gerçekliğinin de olmadığını öne sürdüğünü görüyoruz. Bu dediklerini diğer bütün takım oyuncuları, teknik direktörleri de yaşadı. "Bir çok maç sahada oynanmadan kazanıldı" derken de neyi imâ ediyorsa klüp başkanına da mı laf gönderiyor o da başka bir konu. Hatalarım oldu diyemiyor "Yaptığım şeylere baktığım zaman bir şeyleri farklı yapar mıydım diye düşündüğümde evet belki birkaç şeyi farklı yapabilirdim ama yaptığım çoğu şeyin yine aynısını yapardım diye düşünüyorum. Ama hiçbirimiz mükemmel değiliz. Ben de değilim." diyerek hatalar yaptım diyemeyerek kelimelere orta sahada top çevirtiyor. Hiçbirimiz mükemmel değiliz demekle muhataplarına hatalarınız var sizlerde hatalar yaptınız diyerek akabinde "ben de değilim" diyerek hatalarını cümlelerini ofsayta düşürmeyerek kendini dolaylı da olsa savunmaya çalışıyor. Yaptığı basın açıklamasını VAR'a götürdüğümüzde hiç de öyle mutlu mesut şen şakrak ayrılmadığını görüyoruz.

"Hem Fenerbahçe tarihinde hem benim kariyerimde önemli oldu bu kupayı kazanmak. Ligde de sondan bir önceki haftaya kadar savaşımızı sürdürdük. Kupayı kazanmamız bizim için önemli." diyor ve 9 yıldır alınamayan kupayı benim teknik direktörlük dönemimde Fenerbahçe müzesine ötürdü demenin bir diğer söyleme biçimi olsa gerek... "Ligde de sondan bir önceki haftaya kadar savaşımızı sürdürdük." diyor. Elbette sürdüreceksin ki sen Fenerbahçe futbol takımının hocasısın. Rakiplerin de sizinle beraber şampiyonluğu kovaladı. Galatasaray'ın açık ara lider olması ve puan kaybetmesini beklemen de başka bir hakikat. Rakiplerinin değil de Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftaları değerlendirmen daha sağlıklı olacaktı.

Jorge Jesus "...pek çok maç sahada oynanmadan kazanıldı..." derken -insan- Galatasaray ile oynanan ve her iki maçı da farklı mağlup olarak kaybedilen iki derbiyi nereye koydu merak etmiyor değil. Bununla birlikte Beşiktaş'a olan mağlubiyeti de unutmamak lazım. Fenerbahçe, Galatasaray maçlarını ve Beşiktaş maçını alsaydı +1 puanla şampiyondu. Yani "...pek çok maç sahada oynanmadan kazanıldı..." demekle tutarsızlığı diz boyu...

Jorge Jesus iyi bir teknik direktör olmakla birlikte çok iyi de laf ilizyonu yapıyor. Basın açıklamasına bakınca hiç bir şey dememiş gibi ama çok şey diyerek gidiyor...

Jorge Jesus'a şöyle bir-iki soru sorsak acaba cevabı ne olurdu? Sorular şunlar: Galatasaray'ı yenme primin ne kadardı? Şampiyonluk priminin ne kadardı? Sözleşmende şampiyonluk şartı var mıydı?

Yaptığın basın açıklamaların oturup analiz edilse daha neler çıkacak tahmin edemiyorum.

Galatasaray ve Fenerbahçe Türk spor tarihinin hakikatidir. Bu iki güzide kulüp ezeli rakip olmakla birlikte iki ayrı kıtanın ezeli dost ve aynı şehrin kardeş takımlarıdır. Türkiye Süper Liğ şampiyonluğuna kendi hatalarının üstünü kapatarak yani "...pek çok maç sahada oynanmadan kazanıldı..." demek gafletiyle Jorge Jesus gibi kariyeri başarılarla dolu bir hocaya yakışmadığını söyleyebiliriz... Jorge Jesus aynı değerlendirmeyi Türkiye kupası içinde söylebilir mi?

 

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum