Misafir Kalem

Misafir Kalem

Misafir Baştacı

Arzu Erdoğral - Yapılan Vali Davut Gül'e karşı da algı değil midir?

23 Temmuz 2023 - 16:06


Arzu Erdoğral - İstiklal Gazetesi
Bir gün gelecek Allah’ın yarattığı hayvanların canı için mücadele edeceğim hiç aklıma gelmezdi.

Ne garipsin dünya! İnsan olduğunu iddia eden varlık tüm insani yolları ret ederek tüm köpeklerin öldürülmesini istiyor. Çocuklarımızı koruma yöntemi olarak! Artık öyle çirkinleştiler ki “Çin’e satalım, para kazanalım. Ne var yesinler, onların kültüründe doğal.” diye bir de dalga geçiyorlar.

Biliyorsunuz Çin’de festivaller yapıp köpekleri yiyorlar.

İşin garip tarafı inatla insani çözümleri hiç duymuyorlar.

Allah’ın Kur'an-ı Kerim'de ümmet olarak bahsettiği canlıların katledilmesini istemek ne büyük küstahlık aslına bakarsanız!

“Allah’ın Yeryüzünde yürüyen hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki, sizin gibi birer ümmet olmasınlar. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmamışızdır, sonra hepsi Rablerinin huzurunda toplanırlar.” (En'âm Suresi- 38 Ayet )

Kuşu öldü diye başsağlığına giden Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in ümmetinden bir Müslüman olarak Allah’ın dilsiz kulları için defaatle insani yöntemler yazan bir gazeteciyim, ne itçi gazeteciliğimiz ne de ittaparlığımız kaldı.

Sanmayın sadece köpekler, köpekler bitse kediler, kediler bitse, inekler!

Onlara bunu kim yaptırıyorsa hayvanların ekolojik sistemdeki yerini biliyor. Allah’ın yarattığı düzenin bozulmasını isteyerek haşa Allah’a savaş açmış durumdalar. Türkiye’de başıboş çetesi de biliyor. İnsanları çocuklarıyla kandırıyorlar, korkutuyorlar.

Kaç defa yazdık yine tekrarlarız yazının sonunda…

İnsani çözümler sağlandığında sorun kalmayacak. Ama bu olsun istemiyorlar.

Gelelim asıl meseleye!

Maalesef medyada bu ateşi körükleyenler geçtiğimiz günlerde birden ortalığı birbirine kattı.

“İstanbul Valisi Davut Gül talimatı verdi! Başıboş sokak köpekleri toplanacak” başlıkları atarak sevinç naraları atıldı çünkü toplandıklarında istedikleri bu köpeklerin yok edilmesiydi.

Zabıtaların, birçok ilçede sabah saatlerinden itibaren sokak köpeklerini toplamaya başladığı söylenen haberlerde “Kaymakamlık ve belediyelere gönderilen yazıda "5199 nolu 'Hayvanları Koruma Kanunu'nun gereğince uygulanması ilgili birimlerden talep edilmiştir. Kanun, sokak hayvanlarının bulundukları yerlerden alınmasını, rehabilitasyon merkezlerine götürülmesini, kısırlaştırılarak tedavi edilmesini, sağlıklarına kavuştukları tespit edildikten sonra yeniden alındıkları yere bırakılmasını gerektirmektedir" ifadeleri kullanılmasına rağmen resmen haberlerde algı yapıldı.

Sanki talimatta Vali Davut Gül’ün sadece havyanları toplatacağı imajı verildi. Örnek olması istendi.

Kendileri de haberde bu kısmı geçirdiği halde bu çirkin algıyı yapmaları asla iyi niyet taşımıyor.

Çünkü toplumdaki algının köpekler toplandığında bir daha sokağa geri bırakılmayacağı olduğunu çok iyi biliyorlar. Zaten savundukları da köpeklerin doğal ortamlarında sokaklarda olmaması!

Medyada bu tavrı uzun zamandır sergileyenler karşısında dileğim odur ki Vali Davut Gül insani yöntemler ile asıl bu sorunun nasıl çözüleceğini göstererek tüm illere örnek olur.

Olmaz mı, neden olmasın Sayın Valim…

Allah’ın yarattıklarını katletmek isteyenlerin oyununu bozmak umut ederim size nasip olur.

————-

Acil kısırlaştırma ve aşılama seferberliği başlatılmalıdır.

Hayvanlar için farklı beslenme noktaları oluşturulmalıdır.

Belediyeler denetlenmelidir.

Yasadışı, merdiven altı, yasaklı ırk denilen hayvanların üretimine ağır cezalar gelmelidir. İnternetten hayvan satışı ve ülkemize sahipli hayvan dışında girişi yasaklanmalıdır.

Sahipli hayvanını sokağa bırakanlara ağır cezalar getirilmelidir.

Barınak adı altındaki ölüm kampları kapatılmalı yerine rehabilitasyon merkezleri kurulmalıdır.

Tedavileri yapılmalı, yaşam alanları sadece sokakta yaşaması mümkün gözükmeyen hayvanlar için olmalıdır.

Gönüllülerle işbirliği içerisinde bakımları sağlanmalıdır.

İstiklal Gazetesi

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum