Wushu Kung-Fu Adana Şampiyonu Kozan'dan

Wushu Kung-Fu Adana Şampiyonu Kozan'dan
18 Mayıs 2023 - 19:41
WUSHU KUNG-FU ADANA ŞAMPİYONU OLDU
Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Gamze DEMİRALP, Adana'da yapılan Wushu Kung-fu müsabakalarında Adana Şampiyonu oldu. 

Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanan sporcumuzun eğitmeni Aysel YAVUZ: "Uluslararası şampiyonalarda sporcumuzdan başarı bekliyoruz, Kozanın adını, Wushu Kung-fu alanında dünyaya duyurmak istiyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

 

Wushu Kung-fu Savunma Sanatı Nedir?
Wushu : (Pinuin: Wushu) Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Çin dışında genel de Kung-Fu (gongfu) olarak tanımlanan spor türleri de buna dahildir. Çince Kung-Fu terimi beceri anlamına gelir; savaş sanatlarının dışında da bir alanda kullanılabilir. Buna karşılık Wushu Savaş Sanatı anlamına gelir.

Wushu, Türkçe’ de Vuşu diye teleffuz edilen Çin savunma sanatının genel adıdır.
Wu: savaş, fiziksel uygulama, otorite,
Shu: sanat, teknik, yetenek anlamlarına gelir.

Bir başka deyişle Wushu; savaşma sanatı veya fiziksel yetenek anlamına gelmektedir. Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobatik kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefesi ve Kung-Fu da Wushu adı altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. Kişisel gelişimin, iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır.

İki ana bölüme ayrılır ve yapılır.

WUSHU SANDA – WUSHU TAOLU

Wushu sanda : İkili dövüş, müsabaka tekniklerini içerir. Tekme, yumruk, güreş ve benzeri, yere düşürme , atma gibi dövüşte kullanılan bütün tekniklerin en etkililerini içerir.

Yarışmalar 8m*8m ve yerden yüksekliği 80cm olan , etrafı açık koruma minderleri olan ringte yapılır.

Wushu taolu : Vücudun bütün kaslarını çalıştırır, içten gelen, ruhu etkileyen gözün bakışıyla hareketi bütünleştiren esnek, estetik, dövüş teknikleri manasını taşıyan belirli bir süre içerisinde yapılan kareografik hareketler manzumesidir.

Yarışmalar 8m*14m halı üzerinde yapılır. Orjinal yarışma halısı ise 12m*18m dir.


Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum