Gülhan YILDIRIM

Gülhan YILDIRIM


Talip KOKTAŞ beyin Sessiz Canlar İçin yazısına bir küçük teşekkür

19 Mayıs 2022 - 01:44

Talip KOKTAŞ beyin Sessiz Canlar İçin yazısına bir küçük teşekkür

Allah binlerce kez razı olsun sizden. Okuduğum her satırda; yaşadığımız o acı dünya ve hayalini kurduğumuz o tatlı dünya bir arada gözümün önünden geçti inanın.

Akıl baliğ olduğumdan bu yana bu masumlar ve doğa için, insanlar tarafından yapılması gereken her hizmetin, sorumluluğun vs. hayvan sevmekle ilgisi olmadığını, bunun tamamen güzel ahlakla, insanın kendini bulmasıyla ve dahi Allah'a kulluğumuzun da bir borcu olduğunu savundum.

Sonsuza kadarda bunun böyle olduğunu savunacağım. Benim bu savunuşlarımı öyle güzel kaleme dökmüşsünüz ki, ayakta alkışladım sizi İnsanların ya da sistemin şuan oluşturduğu algının tam tersidir aslında hayvanlar ve doğa.
Hâlbuki bu dünyanın temel direkleriyiz 3 yaşam formu olarak. İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler (ağaç, orman..) Bu direklerden bir tanesi yıkılsa, insanlığın yok olacağı bilimsel olarakta bilinirken, ruhları uyuyan insanların çoğu bunu görmemek, duymamak, hissetmemek için adeta kendini parçalıyor gibi hissediyorum Einstein'ın 'Arılar olmazsa insanlık yok olur' teorisi Harvard Üniversitesi tarafından test edildi. Sonuç: Arılar yok olursa normal ölümlere ek yılda 1 milyon 420 bin insan hayatını kaybediyor ve devamında insan ömrünün 4 yıl gibi kısa bir zamanda bitebileceğini öngörüyor. Bu bilimsel gerçeklerin ışığında, inancımızın gerekliliğinde ve dahi Allah'a kulluk borcumuzun olduğu kanımızda dahi yer alırken; yaşadığımız doğanın suyunu bitkilerden ve hayvanlardan gasp eden bir insanlık olarak, onların yaşam alanlarını da bizim sayarak ve karşılığında onları bir hiçmiş gibi görmenin insanlık olduğunu akıl baliğ kimsenin savunabileceğini düşünmüyorum. Hiçleştirilmenin yanında birde; tecavüz, işkence (yakarak, uzuvlarını keserek, aç susuz bağlı güneş altında bırakarak.. ) yer alıyorsa vay insanlığın haline Başımıza gelen tüm musibetlerin sebebi zaten ortada değil de nedir? Yaşanılası bir dünya için, insanlığını hatırlayanların çoğalması umudumla. Saygılarımla

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum