Gülhan YILDIRIM

Gülhan YILDIRIM


Nefese nefes olmak...

28 Kasım 2022 - 01:40

INSTAGRAM HESABI
https://www.instagram.com/gulhan.yld
İnstagram hesabında daha fazla video bulabilirsiniz

Nefese nefes olmak...

Hayat öyle yoğun öyle stresli ve öyle acı olaylarla dolu geçiyorki, aralarda iyi ve güzel şeyler olmasa, mutluluk sevinç olmasa, paylaşmanın yardımlaşmanın verdiği hazlar olmasa ve alınan edilen dualar olmasa yaşama tutunmak inanın çok zor. 

Yine yoğun ve gündemin barınaklardaki hayvan katliamlarıyla dolu bir gününde telefonuma bilmediğim bir numaradan  çağrı düştü. Telefondaki bir bayan sesi ve acıbir tonla benden yardım istediğini söyledi. Sosyal medyamdan beni takip ettiğini, paylaşımlarımdan merhamet dolu dünyamın kendisine çare olabileceğini hissettiğini,  telefonuma da bir yerlerden ulaştığını söylerek derdini anlatmaya çalıştı hıçkırıklarla. Derdi nefes ismini koydukları dünya tatlısı köpeklerinin gözlerinde büyük acılar oluşturan bir hastalık olduğu ve ameliyat olması gerektiğini, ancak bu ameliyatı karşılayacak güçlerinin olmadığını anlattı. O andan itibaren içimde ateş kaynamaya ve dostumuzun gözlerinin acısını gözlerimde hissetmeye başlamıştım. 

Düşünsenize; evladınız acılar içinde kıvranırken tedavisi çok ciddi meblalar olmasada, maddi yetersizlikten çare bulamadığınızı ve kıvrım kıvrım acılar içinde kıvrandığınızı. Hayvanlarda dünyamızın bir parçası ve tıpkı bizler gibi Allah'ımız tarafından yaratıldılar ve herbirisinin inanılmaz bir görevi var dünya üzerinde. Onlar dünyadaki görevlerini kusursuz şekilde yerine getiriyorken, ne yazıkki insanlık kendine bahşedilen eşsiz donanımlarla görevini asla yerine getiremiyor. Merhametli ve empati yeteneği yüksek bir çok kişi hayvanları evladı gibi görüyor, kimisine canyoldaşı, kimisine dost, kimisine yardımcı, kimisinin hastalığında hastabakıcı, kimisinin evinin koruyucusu, kimisinin gözü,... kimisinin okadar çok şeyi oluyorki bu masumlar. Bu sevgi seline insanlık olarak öncelikle SAYGI duymamız bizim kalitemizi ortaya döker. 

 Nefes için öyle çok gözyaşı dökmüş, öyle çok dualar etmiş ki bu aile, Rabbim sonunda dualarını kabul etmiş ve bu yardımı bana nasip görmüş şükürler olsun. Hemen nefesin resim ve videolarını istedim. Hayvansever grubumdan patlaşarak nefese yardım çağrısında bulundum. Veteriner hekim bulundu ve nefesin kurtuluşa yolcuğu başladı. O yolculukta nasıl dualar aldığımı ne siz sorun ne ben söyleyim. 

Ameliyat parasının çoğunu mesai arkadaşlarımın katkılarıyla topladım. Geri kalanı merhametli insanlar tarafından tamamlandı. Ve bunların hepsi 1 gün içerisinde oldu. Ve ister inanın ister inanmayın 2 yıldır istediğim ve bir türlü gerçekleşemeyen bir dileğim nefesin duaları sayesinde tamda o gün içerisinde gerçekleşti. Rabbim nefesi okadar sevmiş ki edilen duaları kabul etti bana göre. 

Yüce Rabbim bana veren el olmayı, derdi olan her canlıya gücümün yettiğince yardım edebilmeyi nasib etsin. 


Tek başımıza hiç bir şeyiz, birlikte herşeyiz (insan, hayvan,bitki)

 

Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum