Nuray YAVUZ; Kedi Sahipleneceklerin Dikkatine

Nuray YAVUZ; Kedi Sahipleneceklerin Dikkatine
11 Nisan 2022 - 02:56

Sessiz Canların Can Dostu, Kimya Yüksek Mühendisi Nuray Yavuz Hanımdan Kedi sahiplenmek isteyenlere çok önemli tavsiyeler

Değerli Sessiz Can dostları, size 18-20 yıl can yoldaşlığı yapacak, mutluluk, huzur ile yüreğinizi doldurup taşıracak ve ruhunuzu stresten arındıracak canlı bioenerji yumağı olan bir kediciği sahiplenirken bazı şeylere dikkat etmeniz gerekir. Çünkü eve aldığınız bu canlı’yı 2-3 ay sonra; büyüdü, yavru iken daha sevimliydi, yok eşyaya zarar veriyor, tüy döküyor yada alerjim var diyerek sokağa salmak onu ölüme göndermekten farksızdır. Evde yaşayan bir kedi bir ay bile evden atılması onun yaşama şansını imkânsızlaştırır. Bir başkasına verseniz size alışmıştır strese girer hatta sahibi tarafından terk edilen kediler, hatta köpekler ölüm orucuna yatar yemez içmez.

Sahiplenirken şunlara dikkat etmeliyiz. İş veya seyahat nedeniyle evden sıkça 5 günden fazla uzak kalıyor ve kedinizle ilgilenecek mama ve suyunu verip kumunu temizleyecek kimse yoksa kedi almayınız . Sokakta yaşayan kedilere imkânınız ölçüsünde yardımcı olunuz. Eviniz kaçıncı kat olursa olsun pencerelerde sineklik tel ve balkon 2 den fazla ise en az birinin kedi filesi veya tel ile tavandan balkon duvarına kadar emniyete alınması gerekir. Doğası gereği kedi, Kuş’a atlarken aşağı düşer. Ölür veya felç kalır. Birinci katlarda tel olmasının sebebi: eve alışma ve çiftleşme dönemlerinde kaçarsa evi bulamayabilir ya da köpek saldırısına, araçların kazasına uğrayabilir. Nasıl ki çocuklarımızın emniyetini düşüyorsak, onun da can emniyetini sağlamak zorundayız. Bir canlının ölümüne sebep olmak çok ağır bir vicdani sorumluluktur.

Evde hayvanlara hırçın davranan bir çocuğunuz varsa onu rehabilite edeceğim diye kedi almayın.

Önce çocuğu bir psikiyatriste götürüp tedavi ettirin çünkü bu davranış tedavi edilmez ise ileride çocuğunuz şiddete meyilli olacağından suç işleyecektir. Aksi takdirde böyle bir çocuk kediye zarar vereceğinden canı yanan kedi de çocuğa zarar verebilir.
                    
Ona aylık mama ve kum için 100 TL civarında bir bütçe ayırmanız gerekmektedir.
Ona; bir taşıma kabı ( kedi box’ı) kum kabı, kapalı olursa çok daha kullanışlı tırmalama çubuğu almalısınız tabi ilk aldığınızda iç-dış parazit 1. ve 2. karma açılarını yaptırdıktan sonra senede iki defa parazit hapı verseniz başka bir masrafı olmaz.
 
Asla çiğ et ürünleri verilmemeli paraziti yapan çiğ ettir.   

Kedi sahiplenmeden önce bir yakınınızın kedisiyle 2-3 gün birer saat kadar temasta kalın ki alerjinizin olup olmadığını tespit edin.

Şunu belirtmeliyim ki bizzat benim torunumun birçok şeye alerjisi vardı; tıkanıyordu bir kediyi tedavi ettirmek için eve aldık ayrı odalarda tuttuk dikkatimi çekti kediden sonra semptomlar azaldı ve Şuan kedi ile birlikteler, artık Onun kedisi oldu.

Hayvanlarla büyüyen çocukların bağışıklık sisteminin daha yüksek olduğu da ilmen ispatlanmıştır.

Mevsim geçişlerinde ve yazın tüy dökülmesi olur düzenli taramayla bu azaltılabilir. Nasıl ki bizlerin saçları döküldüğü için evden uzaklaştırılmıyorsak onlara da bu tolerans tanınmalı. Ayrıca özel kedi tarakları bulunmaktadır.

Nasıl ki çocuğunuz evde bir eşyaya zarar verebiliyorsa kedinizde istemeden bir eşya kırabilir bir yeri tırmalayabilir sabırla sevgiyle onu eğitebilirsiniz.

bir oyuncak değil bir canlı olduğunu unutmayın.

Sizlere evde neşe kaynağı olacak, tüylerini severken negatif enerjinizi alacak yerine pozitif enerji verecek ve siz sevdikçe mırlayarak kalp ritminizi düzenleyecek bir biyoenerji yumağı olan kedi, canınıza can katacak ve hayatınız çok daha güzel olacaktır.

Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 1 Yorum