Musibet mi Bekliyorsunuz?

Sokak hayvanlarına yapılan eziyet, işkence, tecavüz, darp haberleri artık sıradan hale geldi!

Musibet mi Bekliyorsunuz?
23 Ocak 2023 - 08:39
Önce çocuklara saldırı haberleri periyodik hale getirildi. İç acıtan, yürek sızlatan saldırıya uğramış çocuk haberleri, daha sonra ortaya çıktı ki haberlerin kimisi yabancı kaynaklı, saldırıya uğramamış, haberde ölü gösterilip, hayatta olan, başka nedenlerden dolayı çeşitli kazalara uğramış insanların da "başıboş köpek saldırısı" haber kategorilerine katılan haber, ardından sosyal medya üzerinden "sloganik paylaşımlar" düzenli olarak tekrarlanan korkutma ve nefret içerikli paylaşımlar yapılmaya başlandı. Ardından havrita isimli rezil bir uygulamayla yüzyıllardır bizim hayvan komşumuz olan kedi ve köpeklerin harita üzerinden işaretlenerek psikopat, ruh hastası ve bu işlerle "görevlendirilmiş" insan müsvetteleriyle katliamlar başladı! Kimisi zehir tarifi vererek, kimisi silahlanma çağrısı yaparak ve kimisi de hükümetin yetkili makamlarını etki altına almaya çalışarak katliamları meşrulaştırıp sıradan ve kabul edilebilir seviyeye getirmek istediler. Hatta bu katliamların, küresel ısınmaya neden olduğunu, karbon ayak izi, karbon salınımını azaltmak, "0" emisyon'a kurban edildiğini idda edenler bile oldu. Zira yabancı kaynaklar  araştırma yapıldığında merhamet ve insani değerlerden kopuk, hiç bir dini değer tanımayan kimse ve kurumlarca bu konu ele alınmış, kendilerince sonuca bağlamışlar bile!

Bu süre. içerisinde hayvaların da yaşama hakkı olduğunu, onlara kötü muamelelerden kaçınılması, kısırlaştırılarak popülasyonlarının kontrol altına alınması savunan kişi ve grupların barınaklar ve barınaklardaki insanlık dışı muamelere dikkat çekerek hayvanların sistematik bir şekilde, kısırlaştırarak nüfuslarının azaltılması yöntemi yerine, çeşitli öldürme ve itlaf yöntemleri kullanılarak vahşice katledilmelerini kamuoyunun gündemine getirdiler. Büyük tepki çeken görüntüler yürek sızlatan cinstendi!

Küreklerle başlarına hırsla vurularak katledilen hayvanlar, kalplerine çamaşır suyu enjekte edilerek tarifsiz acılar içinde günlerce kıvrana kıvrana ölen hayvanlar, kedilerin aç bırakılan köpeklerin önüne atılarak yem edilmesi...

Bize ne oldu?
Aslında bize bi haller oldu! Vicdan ve merhametimiz erezyona uğradı, törpülendi. Biz merhamet dolu vicdan toplumuyduk. Kurakta "dağlara buydağ serptiren, kurda kuşa yem olsun, İslam beldesinde kuşlar aç kalmış demesinler" diyen yüce gönüllü yöneticiler çıkartmış bir yüce millettik. Sahi bize ne oldu?

Taşköprü Gazetesi olarak uyaralım, böyle giderse musibet yakın, zira o sessiz canların bir yüce yaradanı ve sahibi var, onları sizin vahşet hisleriniz tatmin edilsin diye yaratmadı!

YETER, ALLAH'IN SESSİZ KULLARINI RAHAT BIRAKIN!


 
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum