IHH'dan Afganistan'a Meyve Fidanı Dağıtım Projesi

Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan İHH insani yardım projelerine bir yenisini daha ekliyor Afganistan’da fidan dağıtım projesini hayata geçiriyoruz dedi. Afganistan’da 40 yıl süren savaş büyük bir krize sebep oldu. Birleşmiş̧ Milletler ’in raporuna göre ülke nüfusunun yarısından fazlası insani yardıma muhtaç. Etkisi artan kuraklık, devam eden ekonomik kriz, yetersiz beslenme ve buna bağlı oluşan hastalıklar sebebiyle insani durum daha da kötüleşebilir.

IHH'dan Afganistan'a Meyve Fidanı Dağıtım Projesi
04 Şubat 2023 - 17:40
Afganistan'da meyve fidanı dağıtım projesi.
Afganistan’da uyuşturucu değil meyve yetiştirilecek.

Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan İHH insani yardım projelerine bir yenisini daha ekliyor. Afganistan’da fidan dağıtım projesini hayata geçiriyoruz dedi.
Afganistan’da 40 yıl süren savaş büyük bir krize sebep oldu. Birleşmiş̧ Milletler ’in raporuna göre ülke nüfusunun yarısından fazlası insani yardıma muhtaç. Etkisi artan kuraklık, devam eden ekonomik kriz, yetersiz beslenme ve buna bağlı oluşan hastalıklar sebebiyle insani durum daha da kötüleşebilir.


Sadece son 20 yılda en az 50 bin kişi hayatını kaybetti. Yetim çocuk sayısı ise 2 milyondan fazla.

Hayırseverlerin destekleriyle, 25 yıldır Afganistan’da gıda, yetim ve su & sanitasyon çalışmaları başta olmak üzere birçok projeyle ihtiyaç sahiplerine destek oluyoruz. Çalışmalarımızı, Kabil ofisimiz ve  Herat’taki lojistik merkeziyle yürütüyoruz.

46 yıldır savaşla yorulmuş Afganistan'da Rızık kapısı olarak görülen esrar yetiştiriciliğinin kökünü kazımak, alternatif kazanç kapısı meyve yetiştiriciliğini teşvik etmek istiyoruz.
Ülkemizde madde bağımlılığının ailelerin ağır imtihanı olduğu gerçeği ile projenin önemi daha iyi anlaşılacaktır, İHH İnsani yardım vakfımızın hayata geçireceği bu projeye Adana İHH olarak gereken desteği hayırseverlerimizin katkılarıyla vereceğiz dedi.

Bir meyve fidanı bedeli 50 TL'dir. Adana valiliğinin izni ile açılan hesaba bağışlarınızı yapabilirsiniz.

Kuveyt Türk IBAN : TR94 0020 5000 0956 2986 2000 03
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum