Deprem bölgesindeki OSB'lerin durumu ne?

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ili etkiledi. Yaşanan can kayıpları tüm Türkiye'yi derinden yaralarken bölgedeki Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) durumu da merak edilir oldu.

Deprem bölgesindeki OSB'lerin durumu ne?
27 Şubat 2023 - 11:44

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 şehrimizde yıkıcı etki yarattı. Depremlerden etkilenen şehirlerin sanayi kuruluşları, bir yandan halkın yaralarını sarmak için seferber olurken diğer yandan sanayi kuruluşlarının yeniden toparlanabilmesi için önemli çalışmalar yürüttü.

ADIYAMAN OSB BÜYÜK HASAR ALDI

Adıyaman OSB'nin depremlerden büyük hasar aldığı belirtildi.

Adıyaman OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çelenk, yaptığı bilgilendirmede OSB'de 10 binanın hasar gördüğünü, buna karşın altyapıda herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade etti.

OSB'yi çalışabilir duruma getirdiklerini anlatan Çelenk, "Doğal gaz, elektrik, su hizmetlerimiz tamam. Şu an işe başlama durumundayız. Ancak barınma sorunundan dolayı işçilerimizin çoğu il dışına çıkıyor. Biz bunu önlemek zorundayız. İşçilerin barınma sorununu çözmek lazım. Bunu kendi imkanlarımızla yapabilecek güçte değiliz. Devlet ya da organize sanayi bölgelerinin yardımıyla bu sorunu halletmek zorundayız. Aksi takdirde sadece OSB'yi değil Adıyaman'ı kaybederiz" diye konuştu.

DEPREMİN MERKEZİNDE ÇARKLAR DURDU

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz, depremin şehre etkilerini değerlendirdi. İşletmelerin büyük hasar gördüğünü belirten Öksüz, "Hasar fabrikadan fabrikaya değişiyor. Çatı çökmeleri var. Makinelerin üzerine çökmüş. Bu da önemli bir durum. Sanayimizi tekrar ayağa kaldıracağız inşallah. Sanayi dışardan gelen yardımlarla değil, çalışanlarla ayağa kalkar. İş gücü kaybımız var, ulaşılamayanlar da var" diye konuştu.

DİĞER ŞEHİRLERİN DURUMU
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise "Organize sanayi bölgelerinin etrafına konteyner kentler kurularak personelin orada konaklaması sağlanmalı. Bakım ve gıda ihtiyaçları da işverenlerince sağlanabilir. Şu anda işletme personelinin barınma sorunu var, herkes bir yere dağıldı" dedi.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat Aksoy da kentteki sanayi tesislerinde hasar olmadığını ancak henüz üretime başlamadıklarını aktardı.
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, yaşanan olayın çok büyük bir afet ve olağanüstü bir hal olduğunu belirterek, "Biz sanayiciler olarak şu anda devletten bir isteğimiz ve talebimiz yok. Bilakis devletimize, yetkili kurum ve kuruluşlara elimizden ne gelirse onu yapma gayretindeyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Platin


Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum