Adana Millet Bahçesinin İçler Acısı Hali!

Adana Millet Bahçesinin İçler Acısı Hali… Sözcü Gazetesinden Deniz Ayhan, Yıkılan 5 Ocak Stadyumu yerine yapılması planlanan “Seyhan Millet Bahçesi’nin” son durumunu yazdı.

Adana Millet Bahçesinin İçler Acısı Hali!
10 Kasım 2022 - 01:10
Adana Millet Bahçesinin İçler Acısı Hali…
Sözcü Gazetesinden Deniz Ayhan, Yıkılan 5 Ocak Stadyumu yerine yapılması planlanan “Seyhan Millet Bahçesi’nin” son durumunu yazdı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Müjdesini verdiği, şehir içinde yapımı heyecanla karşılanan Seyhan Millet Bahçesi’nin son hali üzdü.

Adana Seyhan Millet Bahçesi’nin ihalesini 43 milyon tl’ye alan firma hiçbir iş yapmadan kayıplara karıştı. aynı firmanın devleti başka bir işten dolayı 11 milyon TL zarara uğrattığı ortaya çıktı. millet bahçesi arazisi gölete döndü.


Adana Seyhan Millet Bahçesi'nin ihalesini 43 milyon TL'ye alan firma hiçbir iş yapmadan kayıplara karıştı. Aynı firmanın devleti başka bir işten dolayı 11 milyon TL zarara uğrattığı ortaya çıktı. Millet Bahçesi arazisi gölete döndü.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana millet bahçesinin yılan hikâyesine dönen sürecini anlattı.


Şevkin, “İhaleyi 43 milyon liraya alan firma hiçbir iş yapmadan malzemeleri de alarak kayıplara karıştı. Yeni bir ihaleyle bahçenin yapımına başlanacaktı ama ortada fol yok yumurta yok. Bahçenin yerinde yeller esiyor. Toprak dağları oluşmuş, fareler cirit atıyor, yağan yağmurun ardından da gölet oluştu'' dedi ve Bakan Murat Kurum'a Millet Bahçesinin son halinin fotoğrafını gösterdi.

YARIN ÇOK GEÇ
Şevkin ayrıca afetler için de acil tedbirler alınması gerektiğini ve İmar Barışı'ndan vazgeçilmesini savunan Şevkin. “Yarın çok geç olacak” uyarısında bulundu. Komisyona konuşan Millet Vekili Şevkin, “24 kent, 80'i aşkın ilçe ve 502'yi aşkın köyümüzde yaşayan 500 binden fazla insanın 5 ve üzeri deprem üretecek fay hatları üzerinde olması nedeniyle ‘Fay Yasası' bir an önce çıkarılmalıdır. Fay hatları üzerinde yaşayan insanlar tahliye edilmeli ve yerleşim daha çok kayalık bölgelerde olmalıdır'' dedi.

 
Reklam
Reklam

YORUMLAR

  • 0 Yorum